Leskoffer Sarah's Wereld overhandigd

overhandiging sarahs leskoffer  zwermkorf compOnlangs hebben wethouder Ank van der Ziel en Jos Voppen, voorzitter van de Stichting Ecodomus, de eerste leskoffer van 'Sarah's Wereld' overhandigd aan de kinderen van OBS De Zwermkorf. De leskoffers maken deel uit van het project 'De Groene Karavaan' waarmee Stichting Ecodomus een half jaar lang door de Gemeente De Wolden trekt. De koffers worden door de Stichting Ecodomus aan de scholen beschikbaar gesteld. Dit is mede mogelijk gemaakt doordat de gemeente De Wolden hiervoor vijfduizend euro beschikbaar stelt.
In Sarah's wereld krijgen de leerlingen stap voor stap inzicht in de wereldwijde milieuproblematiek en over de oorzaken en oplossingen. De kracht van het educatief spel is dat het niet alleen aandacht heeft voor de grote wereldproblemen maar het ook terugbrengt naar huis en tuin van de kinderen. Onderdelen van het spel zijn;

  • Duurzaamheidsregels. Met opgedane kennis stelt de klas duurzaamheidsregels op, zoals; lenen, delen, ruilen of samen gebruiken enz.
  • Sarah op school. Nu de kinderen weten wat ze kunnen doen om duurzaam in te kopen en te handelen, gaan ze de school onder de loep nemen. Hoe duurzaam is de school en wat valt er nog te verbeteren.
  • Sarah thuis. Hoe kun je het huishouden eenvoudig aanpassen, zodat het duurzamer wordt?
  • Sarah en de gemeente. Kinderen toetsen de duurzaamheid van de gemeente. Met hun bevindingen gaan ze in overleg met bestuurders samen kijken welke verbeteringen mogelijk zijn.

De leskoffers en het spel 'Sarah's wereld' is ontwikkeld door het Duitse Wuppertal instituut en is in samenwerking met IVN  Nederland en NME-centra in Nederland verspreid. Zie ook www.sarahswereld.nl

drenthe       knhm      vsb fonds   wolden 

 


Copyright © 2014 Ecodomus: Goed wonen is goed leven!. Alle rechten voorbehouden. Update: http://www.aalders.it