Duurzaam op reis!

Duurzaam op reisTrein versus auto met caravan, is dat als appels en peren vergelijken? Vinden wij niet! Wij doen dit soort vergelijken voortdurend tijdens De Groene Karavaan. Al eens gedacht aan een vakantie naar Zuid Frankrijk in termen van duurzaamheid? Wij hebben de vervoersmiddelen op een rij gezet en verklappen alvast de touringcar het meest duurzaam is en het vliegtuig veruit het minst.

Dat vliegtuig dat naar Zuid Frankrijk zo slecht scoorde, komt ineens heel gunstig uit de bus als één persoon naar Londen reist voor een stedentrip. Ook dan vlieg je, maar ben je ineens best duurzaam bezig, juist door in het vliegtuig te stappen.

We geven het meteen toe: duurzaam is niet altijd even simpel, maar het is goed te weten dat alle kleine beetjes echt helpen. Geïnteresseerd naar de duurzaamheid van de andere vervoersmiddelen? De karavaan komt graag langs om meer hierover te vertellen.

Dit artikel is onderdeel van de wekelijkse kolom in de lokale kranten en maakt onderdeel uit van de De Groene Karavaan. De Groene Karavaan is een initiatief van Ecodomus en inspireert wekelijks over het thema 'Duurzaamheid'.

drenthe       knhm      vsb fonds   wolden 

 


Copyright © 2014 Ecodomus: Goed wonen is goed leven!. Alle rechten voorbehouden. Update: http://www.aalders.it